Blog

Päť dôvodov, prečo kupovať drevené hračky

Možno ste si všimli, že drevené hračky naberajú opäť na popularite a vy sa pýtate, prečo by ste mali zaužívané hračky z plastu vymeniť za drevo. Dobrých dôvodov je hneď niekoľko.

Drevulienka zhromažďuje ľudské a kultúrne hodnoty v tak úžasných produktoch ako sú hračky a produkty pre deti.

http://drevulienka.sk/kategoria-produktu/hrame-sa/drevene-hracky/

  1. Dôvod: Materiál – textúra, povrch, teplo, pocit z neho nenahradí nijaký iný materiál….a samozrejme je zdravotne nezávadný, dokonca antibakteriálny. Niet čo dodať.
  2. Dôvod: Štylizácia – každá drevená hračka musela prejsť rukami jej tvorcu. Uvedomili ste si niekedy, prečo majú drevené hračky také čaro? Podnecujú detskú fantáziu. Prešli rukami výtvarníka – človeka, ktorý ich musel zoštylizovať do zrozumiteľnej formy a tak aby sa dala z dreva vyrobiť. Drevené hračky formujú estetické cítenie detí.
  3. Dôvod: Drevené hračky sú nadčasové – no nemáte doma drevené kocky ešte z Vášho detstva? Nie sú to jednorazové hračky, ktoré sa hneď pokazia alebo zlomia. Pokiaľ sa detičky odmalička budú stretávať s vecami, ktoré vydržia viac než týždeň či mesiac, netreba ich vyhadzovať, lebo sa pokazia, ale sa budú dediť z generácie na generáciu. Toto poznanie si deti ponesú celým životom. Prenesú si ho do vzťahov nielen k veciam , ale aj k ľuďom a priateľom. Pokazí sa ? Vymením, vyhodím , kúpim nové…. teraz hračky, veci, neskôr, priateľov, partnerov…. to nie je dobré.
  4. Dôvod: Drevené hračky podnecujú detskú fantáziu – vysoká miera štylizácie podnecuje detskú fantáziu, technické myslenie. Drevené stavebnice sú jednoducho nenahraditeľné.
  5. Dôvod: Ekologický – drevo je obnoviteľný materiál, v súlade s koncepciou trvaloudržateľného  rozvoja. Drevulienka podporuje dobré veci.

Preto aj malé veci majú veľkú silu.

  • 1